26 Aralık 2011 Pazartesi

PUNTA ARENAS 13.12.2011

07:00’de uyandığımızda bir yerleşim merkezine yanaşmak üzereyiz. Şili’nin Güney Patagonya’nın en son yerleşim merkezi. Halkı denize baktıklarında sol taraflarında Atlantik, sağ taraflarında Pasifik Okyanuslarını gördüklerini söylüyorlarJ Magellan Boğazı üzerinde olmanın lüksü işte..
Özel korunmuş bir Penquin Reserve e gidiyoruz otobüsle. Hayatımda ilk defa doğal ortamında penguen görüyorum, komikler…



Yolda bir çok çiftlik geçiyoruz. Büyük ve küçük baş hayvancılık yapılıyor bu steplerde. Koyunlar zaten iri, birde kıştan çıkmış, tüylüler, birer dana gibi dolaşıyorlar etrafta.  Rehberimiz şansımızın iyi olduğunu söylüyor, gerçekten hava parçalı bulutu, ara sıra güneş görünüyor ve 10-12 derece celcius. Rüzgar her daim var.. Nispeten düşük..
Öğleden sonra şehre iniyoruz. Bizimki ile birlikte 3 gem daha var, turist kaynıyor her yer. Şehir çok düzenli, insanları çok cana yakın ve İngilizce bilmeseler de soruları anlamak ve cevap verebilmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Hatta tuvalet arayışımızı anlayıp bizi buranın Bauhaus’u gibi bir mağazanın personel tuvaletine bile götürüyorlarJ.
Gemi 20:00’de Punta arenas’tan hareket ediyor ve Şili’yi bitiriyoruz. Kısa bir süre sonra Arjantin sularına giriyoruz. Fiyordlarda ilerlediğimiz için sallanma yok, şükrediyoruz.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder